péntek, december 05, 2008

Á la carte

Sziasztok!

Karácsonyi ének száll, /
a Béta épp tördelés alatt áll /
Sok lelkes fiatal szépet alkotott, /
Hallgatók fa alá kaptak egy jó lapot /
Már blogja is van a gárdának, /
de ne gondold szavamat álcának /
Előre vigyen a lendület /
és múzsa ihlete érintse lelkedet.

Régi iskolám újságjának honlapja szerintem nagyon jól sikerült, meríthetünk ötleteket, ha gondoljátok:
http://szigmedia.com/

8 megjegyzés:

Slayer Gothpaladin írta...

Gratulálok nótádhoz, tök jó, hogy pont most írsz, bár sztem a Szigmedia mellett nyugodtan belinkelhetted volna a saját blogod linkjét is, hiszen csak én vagyok olyan, hogy minden blogtagról egyből kiderítem, hány más blogja van, ha van...neked ott tök jók a Linuxos cikkeid, de pl. a Damn Small Linuxról miért nem írsz? Csak Ubuntu létezik?

Sicambria írta...

Nyugi, lesz szó mindenféléről, a Damn Small Linux pont a szívem másik csücske az Ubuntu mellett, de lesz nyáron időm a linuxfromscratch vonalra is. Jön majd egy kis KDE vs. Gnome meccs, Linux Terminal Server Project és ha veszek egy Linksys routert, akkor majd az arra való linux hekkelés tapasztalatairól is megosztom élményeimet. Egyébként tudod, hogy többezer Linux variáns létezik? Az Ubu nem véletlenül sokak kedvence, pl. az egész Wikipédia szerverpark lassan átáll erre a disztróra.
http://www.linuxfromscratch.org/
http://distrowatch.com/
http://www.ltsp.org/
http://damnsmalllinux.org/
http://www.polarcloud.com/tomato
http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv3/dd-wrt/about.html

Slayer Gothpaladin írta...

Megnyugodtam, és várom új bejegyzéseidet! Én az asztali gépemen tolom a DSL-t, azért érdeklődtem ezen oprendszer iránt, igaz, a Skype és a Windows Live Messenger hiánya miatt inkább a másik, WinXP-s gépet tolom :)

Slayer Gothpaladin írta...

Azt egyébént tudom, hogy van sokezer, de éppen ezért írtam, hogy az Ubuntu (meg a Xubuntu, és társai) nem abszolút egyeduralkodó, ezért szeretnék mást is látni! Az Ubuntu-t viszont a nagy helyigénye miatt nem rakom fel egyik gépemre sem, pedig megvan a PC World-ös telepítő DVD is hozzá nekem, onnét "loptam le" a DSL-t is!

Sicambria írta...

Van aMSN (supports webcam, nudge, inkdraw and other advanced MSN features) és Skype is Linuxra, persze a Wine emulátorral is érdemes megpróbálni. Legújabb nagy felfedezésem az Ubuntu Ultimate Gamer Edition. Szerencsére a tárhely manapság nem nagy probléma, 10GB-ért cserébe egy nagy svájci bicskát kapsz INGYEN. Szintén mai termés a http://www.ubuntu-eee.com/ Sok rendszert installálok mostanában a virtuális gépen :)

Slayer Gothpaladin írta...

Hú, számomra már csak a gépigénye kérdéses, mert a notebookom procija 2 Ghz-es Mobile Celeron, de abban nem vagyok biztos, hogy 256 MB DDR1 memória elég lenne-e neki...helyprobléma nem lenne, mert Karácsonyra egy új 250 GB-os WD USB-s winchestert kaptam, és arra így rá is tudnám tenni, csak a gépigénye kérdéses, mint fentebb írtam...tehát: elég a legújabb, fullos Ubuntu-hoz a 256 MB RAM?

Sicambria írta...

Nem, az ubuntunak legalább 512MB ajánlott.

M1: Xubuntu

M2: Minimal Ubuntu
http://ubuntu.hu/dokumentacio/elso-lepesek/ubuntu-telepitese-kis-eroforrasu-szamitogepekre

M3: bővíted a memóriát

Slayer Gothpaladin írta...

És az M1-M2 valamelyikén futtatható az a Wine Emulator? Ha igen, átgondolom a letöltését és telepítését! Ha nem, akkor viszont nem hinném...